Március – Pénzes Anikó

Március - Pénzes Anikó

Oxygen: A munkatársak döntenek a milliókról

 

10 év, 10 hónap, 10 millió forint

 

Helyi alapítványok is részesülhetnek az Oxygen Media sikeréből: a tizedik születésnapját ünneplő győri médiavállalkozás év végéig tízmillió forintot ajánl fel jótékony célra. Hogy pontosan kiknek, arról a munkatársak dönthettek.

 

Nem mindennapi módon ünnepli jubileumi születésnapját a Győri Oxygen Media. A kilenc vidéki rádióadót, tévécsatornát és nyomdát tömörítő médiavállalkozás másoknak segít, méltó módon ünnepelve meg sikereit.

„Úgy éreztem, egy fesztivál vagy koncert nem lenne méltó ahhoz, amit elértünk és képviselünk. Szerettem volna, , ha nemcsak ünnepelünk, hanem értéket teremtünk” – mondja Pénzes Anikó, az Oxygen Media vezetője, aki maga is meglepődött kollégái reakcióján. „Amikor először felvetettem az ötletet, megható volt látni, mekkora örömmel fogadták, azonnal elindult az ötletelés, kinek juttassunk a felajánlott pénzből.”

A jótékonysági céllal felajánlott tízmillió forint sorsáról ugyanis az Oxygen dolgozói dönthettek: a cég vezetőin kívül mindegyik részleg egy-egy millió forint sorsáról rendelkezhetett, az operatőröktől kezdve a rádiósokig, a könyvelésen át a technikusokig, a szerkesztőkig és az értékesítőkig. Ez nem volt könnyű feladat, hiszen az elmúlt tíz évben számos, támogatásra érdemes alapítvánnyal került kapcsolatba az Oxygen TV és a Rádió1, végül azonban összeállt a lista. Meglehetősen színesre sikeredett, hiszen koraszülött gyermekek, rákbetegek gyógyításával foglalkozó szervezetek éppúgy szerepelnek rajta, mint tehetséggondozó alapítvány vagy mentőállomás. „Nemcsak átadjuk, hanem végig is kísérjük az adományozott pénz útját, látva, hogy pontosan miben tudtunk segíteni, hogy hasznosult az összeg. Sőt, év végén az Oxygen Media hallgatói és nézői is csatlakozhatnak a szülinapi jótékonysági akcióhoz,  ők dönthetnek plusz 100 ezer forint sorsáról”- mondja Pénzes Anikó.

Az, hogy ez az akció megvalósulhat, köszönhető az Oxygen Media elmúlt években elért sikereinek, eredményeinek: amellett, hogy az országos Rádió1 hálózatából 8 vidéki rádióadó az Oxygen csoport tulajdona, a hallgatók 44,3%-a hallgatja a győri Rádió1 adását.

„Mindezt nem érhettem volna el Gasztonyi László, a Komplex Kft. tulajdonosának támogatása nélkül, aki segített elindulni ezen az úton. És nem tarthatnék itt egy elhivatott csapat, a munkatársaim nélkül sem, akik közül sokan a kezdetektől velem vannak, s akikkel teljesen megbízunk egymásban. S persze a családom támogatása is kellett, amely biztos hátteret jelentett a gyakran hullámzó médiapiaci helyzetben” – vallott az Oxygen Media vezetője. Ő nyitotta egyébként a sort, s választotta ki az első kedvezményezetteket a születésnapi jótékonysági akcióban.

S hogy ki kapta az első egymillió forintot? A győri Bercsényi és Móra iskola alapítványa. „Ezekben az iskolákban olyan példaértékű pedagógiai munka folyik, elhivatott és gyerekcentrikus igazgatók vezetésével, amit érdemesre tartottam a támogatásra.  Biztos vagyok benne, hogy ezzel a döntésemmel édesapám is egyet értene, aki emlékének az elmúlt 10 évet ajánlom” – mondta Pénzes Anikó.