Június – Gazdasági csoport

Június - Gazdasági csoport

„Büszke vagyok, hogy egy ilyen cégnél dolgozom.”

Mentők életét könnyíti az 1 millió

Saját dolgozói döntenek tízmillió forint sorsáról a tizedik születésnapját ünneplő Oxygen Media jótékonysági akciójában. A cég gazdasági dolgozói a Pannonhalmi Mentőállomás dolgozóin segítettek.

Tíz hónapon át minden hónapban az Oxygen Media munkatársai dönthetnek arról, melyik győri vagy Győr környéki alapítvány, szervezet legyen a jótékonysági akció támogatottja, amely egymillió forinttal lesz gazdagabb. A cég gazdasági csapata –Torma Anikó, Farkas Henriett és Juhászné Mező Veronika – a Pannonhalmi Mentőállomásnak juttatta az adományt, amelynek köszönhetően még jobb és kényelmesebb munkakörülmények között dolgozhatnak a mentősök. 

S hogy miért pont a mentők lettek a kiválasztottak? Sajnos talán nincs is olyan család, amely ne tapasztalta volna meg, milyen fontos, hogy vészhelyzetben gyorsan érkezzen a szakszerű segítség – lehetőleg egy közeli mentőállomásról. Így van ezzel a ravazdi Farkas Henriett is, akinek krónikus betegséggel küzdő édesapjához gyakran kellett segítséget hívni, a nyúli Juhászné Mező Vera családja is szorult már segítségre, Torma Anikó pedig, töltéstavai lévén, szintén a pannonhalmi mentők vonulási körzetében él. 

Ők hárman teremtették meg az Oxygen Media jótékonysági akciójának adminisztratív hátterét, hiszen csak laikus szemmel tűnik úgy, hogy jótékonykodni könnyű… 

– Több hónapig tartott a kampány előkészítése, az adományozás bonyolult adminisztrációjának előkészítése, hogy létrejöhessen ez a példaértékű akció – mondja Henriett, aki számára ez a felemelő feladat egy újabb színfoltot is jelentett a munkájában. – Sokan azt hiszik, hogy a könyvelés unalmas, de ez nem igaz, különösen egy ilyen színes médiavállalat esetében nem, amely a legváltozatosabb szakmai feladatokat nyújtja. Mindezt úgy, hogy családias, bizalmi légkörben dolgozunk, és mindig számíthatunk egymásra – mondja. Megerősíti ezt Anikó is, aki nemcsak arra büszke, hogy a kezdetektől, egy évtizede erősíti a csapatot, hanem arra is, hogy munkájával egy ilyen kivételes akcióhoz is hozzájárulhatott. „Jó érzés egy olyan cégnél dolgozni, amely visszaad valamennyit az embereknek és odaáll a jó ügyek mellé”- mondja. Veronika hozzáteszi: „Öröm volt látni az egyeztetéseken, ahogy a mentőállomás dolgozói egy csapatként gondolkodtak, hogyan tudják a legtöbbet kihozni a támogatásból.” 

Végül az egymillió forintból a közel 25 ezer embert ellátó Pannonhalmi Mentőállomást teszik kényelmesebbé, hogy az ott dolgozó közel húsz ember jobb munkakörülmények között végezhesse a munkáját. Ezt szolgálják többek között a megvásárolt ágyak, a redőny, a szúnyogháló, mind-mind hozzájárulva ahhoz, hogy a mentők kipihenten, feltöltődve végezhessék fontos, gyakran életmentő munkájukat – mindannyiunkért.