Augusztus – Technikusok

Augusztus - Technikusok

Egymilliót adott az Oxygen a beteg gyerekeknek

Túl van a félidején az Oxygen Media  „10 év – 10 millió” jótékonysági akciója, melynek során a cég dolgozói döntenek arról, kiket támogasson a médiavállalat. A technikusok csapata a győri gyermeksebészet alapítványa mellett tette le a voksát. 

Mentőállomás, koraszülött babák, iskolai és családsegítő alapítvány, speciális mentők – eddig öt szervezet kapott egy-egymillió forint támogatást annak a jótékonysági akciónak köszönhetően, melyet a tizedik születésnapját ünneplő győri Oxygen Media indított útjára fél évvel ezelőtt. A felajánlott összesen tízmillió forint sorsáról az Oxygen Media dolgozói dönthettek, a legutóbb éppen a technikusok négyfős csapata. Ők a győri kórház gyermeksebészeti osztályának ajánlották fel az összeget. Szerencsére nem szoros személyes indíttatásból született a döntés, de akinek gyermeke van, átérzi, milyen nagy szükség van a segítségre kritikus helyzetben. 

„Van egy kétéves kislányom, s bár krízishelyzetbe még nem kerültünk, már az is borzasztó érzés, amikor egy hétköznapi betegség miatt sír… Bele sem tudom magam képzelni azoknak a szülőknek a helyzetébe, akik a kórházban lévő gyermekük miatt aggódnak, de van egy kollégám, akinek a másfél éves kisfia egy születési rendellenesség miatt műtétek során esett át, és látom, micsoda küzdelmet vív a család. Belegondoltam, milyen szerencsés vagyok, és a kollégáim, Kőműves Krisztián, Pöthe Attila és Suhajda Zsolt is támogatta az ötletet, hogy a Győri Gyermeksebészeti Betegekért Alapítvány kapja az Oxygen Media egymillió forintos támogatását”, mondja Eszes Bence vágó-technikus.

Krisztián, Attila és Zsolt már régóta, Bence pedig két éve dolgozik az Oxygen Media csapatában, s ahogy mondja, élvezi az inspiráló közeget, amely körülveszi. „Tehetséges emberek vannak körülöttem, sokat tanultam, fejlődtem, amióta itt dolgozom. Úgy érzem, ki tudok teljesedni, s vannak feladatok, amelyeket különösen élvezek. Például fantasztikusan jó érzése volt, hogy a jótékonysági kampányunk gyereksebészeten forgatott kisfilmjének készítésében én is aktívan részt vettem és megvalósíthattam az ötleteimet”, meséli a fiatal szakember. Ötletekben nincs hiány, hiszen kamaszkora óta mindene a film, a videó, az Oxygen Mediánál pedig támogató közegre talált. Sőt, olyan munkahelyen dolgozhat, amely felelősséget érez a környezete iránt, s támogatja az arra érdemes törekvéseket. 

A Bence és technikus kollégái által kiválasztott alapítvány a gyermeksebészeti osztály laparoszkópiás készülékének felújítására, többek között egy nagyfelbontású kamera beszerzésére fordítja a felajánlott összeget. Ezzel a műszerrel a lehető legkisebb beavatkozással végezhetők el komoly műtétek, ami rövidebb gyógyulási időt és sokkal kevesebb kellemetlenséget jelent a kis betegeknek.