Október – Operatőrök

Október - Operatőrök

 „Büszke vagyok, hogy a munkahelyem érzékeny az emberek problémáira”

Autistákon segít a nyolcadik millió

Saját dolgozói döntenek tízmillió forint sorsáról a tizedik születésnapját ünneplő Oxygen Media jótékonysági akciójában. Az operatőrök csapata autistákkal foglalkozó szakemberek munkáját könnyítette meg az adománnyal.   

Tíz hónapon át minden hónapban az Oxygen Media egy-egy dolgozói csapata dönthet arról, melyik győri vagy Győr környéki alapítványt, szervezetet segítsen egymillió forinttal a sikeres médiavállalkozás. Októberben az Oxygen Media operatőreinek kezében volt a döntés, akik egyhangúan Árnics Katalin gyógypedagógusnak és kollégáinak szavazták meg a támogatást. 

A csapat rangidős operatőre, Szalay György a munkája során ismerte meg az elhivatott szakembert, s kollégáival – Tóth Bálinttal, Huszti Tamással, Gerő Jánossal, Galambos Ádámmal és Lukács Bencével – biztosak benne, hogy a támogatás a lehető legjobb helyre került. 

– Katalinnal többször forgattunk, láttuk, hogy az autisták segítésére tette fel az életét. Nem csupán a fejlesztésükért küzd, hanem azért is, hogy a társadalom, amely sok esetben nem tud velük mit kezdeni, jobban megismerje őket. Ez az érzékenyítés az alapja annak, hogy változzon a hazai szemlélet és jobban megértsék, elfogadják az emberek az autizmussal élőket – mondja a nemes küldetésről Szalay György. 

A szakemberek közül van aki a kezdetektől, azaz tíz éve tagja az Oxygen Media csapatának, s vannak, akik az utóbbi pár évben csatlakoztak. A munkájuk során gyakran találkoznak mélyen megérintő nehéz emberi sorsokkal, családi tragédiákkal. Na és persze a drámák mögött, a háttérben dolgozó elhivatott emberekkel, mint amilyen Árnics Katalin és kollégái, akiknek közvetve most az Oxygen Media dolgozói a segítségükre lehetnek. Azt a csoport minden tagja vallja,  nemcsak munkahelyükre, hanem a nagyszabású jótékonysági akcióra is rendkívül büszkék. 

– Büszkék vagyunk egymásra, a kollégáinkra és Katalinra, aki mellé nemrég a Vöröskereszt is odaállt, s így már komoly háttérrel végezheti a munkáját. Az pedig, hogy egy olyan cégnél dolgozhatunk, amely nemcsak szakmailag nyújt minőséget, hanem érzékeny az emberek problémáira is, komoly plusz „töltetet”, energiát ad! – mondják a csapattagok.