Szeptember – Műsorvezetők

Szeptember - Műsorvezetők

Kutyák és cicák kapják az 1 millió forintot

Az egész állatmenhely működését megkönnyíti az az egymillió forint, melyet a jubiláló Oxygen Media jótékonysági akciójában a dolgozók szavaztak meg a győri menhelynek. 

Tíz hónap, tízmillió forint – ez a lényege az Oxygen Media születésnapi jótékonysági akciójának, melynek keretében minden hónapban más-más helyi alapítványt ajándékoznak meg egy-egymillió forinttal, közel egy éven keresztül. Arról, hogy ki kapja az összeget, minden hónapban az Oxygen Media dolgozói döntenek; szeptemberben a rádiós műsorvezetők csapata, azaz a Győrben, Pakson és Baján hallható Koródi Petra, Balaton és Dunaföldvár frekvenciáján megszólaló Hársfai István valamint a Miskolcon, Szekszárdon és Hevesen hallható Kis Gábor.

– Mivel mindhárman elkötelezett állatbarátok vagyunk, nem volt kérdés, hogy a támogatottunk is állatvédelemmel foglalkozó szervezet lesz: a győri állatmenhelyet fenntartó „Emberek az állatokért” alapítvány kapta az egymillió forintot. Hihetetlenül jó érzés, hogy ennyire komoly segítséget tudunk nyújtani; láttuk, mennyit jelent egy ilyen támogatás – mondja Kis Gábor.   

Hogy mit jelent az állatvédők áldozatos munkája, mindhárom műsorvezető tapasztalta. István például, aki egy családtagnak számító keverék kutya gazdája, testközelből tapasztalta meg, hogy dolgoznak a győri állatmentők. „Többször vittem talált, kóbor kutyát a menhelyre, ők szerencsére gazdára is találtak. Láttam, milyen emberfeletti munkát végeznek az ott dolgozók, milyen gondoskodással bánnak az ott élő kutyákkal, cicákkal”, mondja István. 

Petra pedig hosszú évekig élt egy befogadott kutyával: a másfél éves, megmentett beagle „laboros kutyaként”, azaz legális állatkísérletek alanyaként került hozzá, amikor már nem volt szükség rá… „Sok idő és türelem kellett hozzá, hogy Füge megszokja a szabadságot és az emberek közelségét, de végül hálás kedvence lett a családnak és még sokáig élt velünk”, meséli Petra. A fiatal műsorvezető igyekszik tevékenyen részt venni a győri menhely munkájában: hétvégenként kutyasétáltatóként önkénteskedik, hogy a kennelekben élő, gazdira váró kutyák is belekóstolhassanak a szabadságba.  

A közel 150 kutyát és 180 macskát gondozó győri állatmenhelyen mindig elkel a segítség, hol takarók, hol tápra van szükség. Az egymilliós adományból egy régi álom válik valóra: végre lecserélhetik az alapítvány öreg autóját, amellyel többek között bajba került állatokat mentenek. 

Koródi Petra, aki a kezdetektől dolgozik az Oxygen Médiánál, izgatottan várta a csekk átadását, pedig jó néhány jótékonysági akcióban részt vett az elmúlt tíz évben. 

„Az Oxygen Médiában mindig jelen volt a segíteni akarás, és a lehetőségeinkhez mérten mindig tettünk valamit a rászorulókért, hol élménynapot szerveztünk sérült gyerekeknek, hol az állatmenhelynek gyűjtöttünk. Ilyen óriási akciónk azonban még nem volt, és felemelő, hogy visszaadhatunk valamit a győrieknek, a környéken élőknek!