November – Szerkesztők

November - Szerkesztők

Személyes indíttatásból támogatják a sérült gyerekeket

Meglepetésmillió a szülinapon

A Gézengúz Alapítvány dolgozói is csak az átadáskor tudták meg, hogy egymillió forint adományt kaptak az Oxygen Media csapatától. A támogatásról a tizedik születésnapját ünneplő médiavállalat munkatársai döntöttek. 

Tíz hónap alatt tízmillió forintot adományoz az Oxygen Media győri és Győr környéki alapítványoknak, közhasznú szervezeteknek. Arról, hogy kik kapják a támogatást, a cég dolgozói döntenek, akik maguk választhatják ki, mely alapítványok működését segítse az összeg. 

A kilencedik milliót – a szerkesztők-riporterek döntése nyomán – a gyermekek fejlesztésével foglalkozó, idén 25 éves győri Gézengúz Alapítvány kapta. A döntéshez személyes tapasztalat vezetett. 

– A kisfiam, Bese fejlődési rendellenességgel született, ezért – egy komoly műtétet követően – szinte a születésétől, nyolc hónapig jártunk vele a Gézengúz szakembereihez. Ma már kétéves és szerencsére egészséges, de soha nem felejtjük el, mekkora segítség volt az alapítvány munkája – mondja Müller Ádám, az Oxygen Media hírszerkesztője. 

Javaslatával kollégái, Tömördi Szabina, Szentgáthi Csaba és Dunaveczky András is egyetértettek. Nem csoda, hiszen a riportok, tudósítások során ők is többször bepillanthattak az alapítvány munkájába: a koraszülött vagy sérüléssel született babák áldozatos fejlesztésébe, a különböző foglalkozásokba, s láthatták azokat az erőfeszítéseket, amelyeket a Gézengúz szakemberei tettek azért, hogy minden gyermek megkapja azt a segítséget, amire szüksége van.

Az egymilliós adomány Kovácsné Lengyel Mónikán, az alapítvány vezetőjén kívül mindenkinek meglepetés volt, kollégái csak a 25. születésnapi ünnepségen szembesültek a támogatással, amikor az Oxygen Media képviselői átadták az összeget jelképező csekket. Nem túlzás, hogy mindenki meghatódott, s kétség nem fért hozzá, hogy az összeg jó helyre került. Jut belőle a fejlesztő szakemberek képzésére és a környezetük szépítésére is, hogy még felkészültebben és még jobb körülmények között fogadhassák a segítséget kérő családokat. 

Az összefogás és a segítő szándék az Oxygen Mediában dolgozók számára nem újdonság, hiszen saját bevallásuk szerint olyanok, akár egy nagy család. A munkahelyi harcok helyett segítik, és ha kell, kisegítik egymást, most pedig újabb lökést ad a munkájukhoz és lelkesedésükhöz, hogy csapatként egy jó ügy mellé állhatnak.