Április – Scharek Zsuzsa

Április - Scharek Zsuzsa

Egymillió forint a Méhecskének

Saját dolgozói döntenek tízmillió forint sorsáról abban a jótékonysági akcióban, melyet a tizedik születésnapját ünneplő Oxygen Media hirdetett meg. Scharek Zsuzsa, az Oxygen Media arca, egy percig sem gondolkozott, kit juttasson támogatáshoz. 

Év végéig összesen tízmillió forintot ajánlott fel jótékony célra a jubiláló győri Oxygen Media – hogy pontosan kiknek, arról a munkatársak dönthettek. 

Áprilisban Scharek Zsuzsa dönthetett arról, ki kapja az egymillió forint támogatást. Zsuzsi televíziós műsorvezető, akit Győrben, illetve a régióban jól ismerhetnek az Oxygen Tv nézői a híradóból. Az Oxygen Media indulása óta a csapat tagja, és munka iránti szeretete nem csak a híradós munkájában mutatkozott meg, hiszen az elmúlt 10 évben számos produkciónak volt a műsorvezetője, riportere is. 

“Nagyon mozgalmas és izgalmas 10 évet tudhatunk magunk mögött. A sok élmény közül számomra a legemlékezetesebb  talán az indulás volt. Emlékszem, Pénzes Anikó, a győri Oxygen Media megálmodója azt mondta, csináljuk másképp, és mi belevágtunk. És most a születésnapunkat is kicsit másképp  ünnepeljük: egy különleges kampánnyal tesszük magunk és a hallgatóink számára is emlékezetessé ezt a kerek évfordulót. Nagyon büszke vagyok, hogy ennek részese lehetek. Imádom a munkámat és szívesen segítek másoknak. A televíziózás mellett huszonöt éve dolgozom fejlesztő pedagógusként és valahogy mindig megtaláltak a hátrányos helyzetű gyerekek. Televíziós munkáim során és pedagógusként is nap mint nap látom, mekkora szükség van segítségre, ezért – amikor lehetőségem volt dönteni, hogy áprilisban ki kapja az  egymillió forint támogatást – szinte azonnal tudtam, a Méhecske Alapítványnak szeretném felajánlani az Oxygen Media adományát. És hogy miért nekik? Tanítottam autista, Down-szindrómás, súlyos tanulási és magatartási zavarokkal küzdő kisdiákokat, és a munkám során találkoztam az alapítvány egyik tagjának beteg gyermekével is, ami nagy hatással volt rám. Ennek már tíz éve, azóta látom, milyen odaadással támogatja a Méhecske a rászorulókat” – meséli Scharek Zsuzsa
Nem volt tehát kérdés, hogy az egymillió jótékony forint, melynek sorsáról ő dönthetett, hova kerül. 

A műsorvezető a Méhecske Alapítvány legutóbbi jótékonysági bálján jelentette be, hogy a médiavállalkozás egymillió forinttal támogatja a munkájukat. Székely Márta, az alapítvány elnöke meghatottan hallgatta a színpad mellől a meglepetés-bejelentést. „Az biztos, hogy a pénzből elviszünk kirándulni egy csapat rászoruló gyereket, és egy varrógépet is beszerzünk, hogy alkotó tevékenységre is legyen lehetőségünk a jövőben”, válaszolta Székely Márta arra a kérdésre, mire használják fel a felajánlott összeget.