Május – Gáspár Milán

Május - Gáspár Milán

Speciális mentőkre szavazott a híradós

 

Saját dolgozói döntenek tízmillió forint sorsáról a tizedik születésnapját ünneplő győri Oxygen Media jótékonysági akciójában. Gáspár Milán, az TV híradó főszerkesztője egy elhivatott, a háttérben segítő különleges csapatot juttatott támogatáshoz.

Gáspár Milán nevét az Oxygen Media híradójából és a Rádió1 hírolvasójaként ismerhetik a győriek. A fiatal szerkesztő-műsorvezető egyike az Oxygen-csapat azon tagjainak, akik arról dönthettek, melyik alapítvány részesüljön a médiavállalat felajánlásából: tízmillió forintból, melyet év végéig tíz civil szervezet között oszt szét a győri Oxygen Media. 

Májusban Gáspár Milánon volt a sor, aki munkája során gyakran találkozik krízishelyzetekkel, nehéz emberi sorsokkal. Immár hét éve dolgozik az Oxgen Medianál, így nem túlzás azt állítani, hogy a híradós az Oxygen csapatában nőtt fel és vált rutinos szakemberré. Nem a véletlen sodorta erre a pályára, hiszen tudatosan készült álmai munkájára. 

– Mivel kamerám nem volt, így gyerekkoromban hangjátékot forgattam a barátaimmal, később, bár eredetileg más szakmát szereztem, otthon képeztem magam, megtanultam többek között vágni. Aztán jelentkeztem az Oxygenhez, ahol állás akkor ugyan nem volt, de gyakornokként maradhattam és tanulhattam – mondja Milán, akinek végül a kézilabda iránti rajongás nyújtott váratlan lehetőséget. 

– A Magvassy közelében, ETO meccseken nőttem fel, így amikor az Oxygen Media elkezdett dolgozni a csapattal, kipróbálhattam magam. A velük való munka és a közvetítések során rengeteg emlékezetes élménnyel lettem gazdagabb, ott lehettem a csapat mellett a nehéz és a felemelő pillanatokban egyaránt – mesél a kezdetekről a saját bevallása szerint zöld-fehér szívvel élő műsorvezető. 

A sportot nemsokára követte a híradózás – ekkor ismerte meg a győri speciális mentőket. S bár sokat töprengett, kihez kerüljön az egymillió forint, amelynek sorsáról ő dönthetett, az elhivatott mentőké lett az adomány. 

– Amikor eltűnésről, balesetről vagy más vészhelyzetről tudósítottunk, feltűnt, hogy a jellegzetes zöld autójuk mindig ott van a helyszínen. Ők azok, akik a „civil” munkájuk mellett, végtelen elhivatottsággal, a háttérben végzik a munkájukat, az életmentést, a katasztrófa-elhárítást, nem kérdés, hogy jó helyre kerül a pénz! – vallja Gáspár Milán.

Az adományt a közelmúltban adta át az Oxygen Media nevében a Győri Speciális Mentők csapatának. Az ünneplés azonban nem ér véget, hiszen év végéig még számos szervezet, alapítvány örülhet az egy-egymillió forintos támogatásnak – amelyet ezúttal az ünnepelt ad a kerek születésnapon.